Make your own free website on Tripod.com

Romagna valley´s Lagotto Romagnolos

Kasvatustyö

Home
Vieraskirja / Guestbook

Kennel Romagna valley´s 

...löytyy Porvoosta...

...Romagna valley´s kasvatustyöllä on tavoitteena...

...säilyttää Lagoton työkyky ja sosiaalinen luonne yhdistettynä terveyteen ja kauneuteen...

 

Koirankasvatusta kotioloissa... "ei se määrä, mutta laatu".
 
 
Kasvatustyön hyvät tulokset riippuvat hyvin paljon tiedoista joita saa muilta kasvattajilta. Asenne ja kriittisyys koirien vikojen ja sairauksien suhteen on myös asia joka ratkaisee suuresti mihin suuntaan kasvatustyö menee. Täytyy olla avoin uusille asioille, koskaan ei ole "täysin valmis". Nöyryys luontoäitiä kohtaan on säilytettävä.
Kasvatustyöni on konkreettisesti todella alussa, mutta olen ollut koiramaailmasta kiinnostuntut ihan lapsesta asti. Ahminut tietoa eri roduista. Tavoitteena koiran kasvattajana on saada terveitä ja rodunmukaisia koiria ihmisten iloksi, tervepäisiä, elamäniloisia kumppaneita, työ- ja harrastuskoiria aktiivisille ihmisille. Aivan sitä mitä toivon itsellenikin.
En näe mitään järkeä jatkaa sukua jos jossain koirassani ilmenee jotain vikaa joka mahdollisesti voisi olla periytyvää. Se koira poistetaan jalostuksesta ja jatkaa elämäänsä meidän perheenjäsenenä aivan kuten ennenkin. Meidän sohvalla ja pihalla on tilaa...
 
Minulle on erittäin tärkeää tutustua tuleviin Romagna valley´s pentujen omistajiin ennen pennun luovutusta. En tule missään tapauksessa myymään pentua ostajalle josta en pidä, tai jonka kanssa en tule voimaan pitää yhteyttä jatkossa. Minulle on tärkeätä saada tietää kasvattamastani koirista kaiken hyvän ja myöskin huonot asiat. Haluan tavata koirat tulevaisuudessakin, jos vain on mahdollista. Tämä on kasvatustyölleni erittäin tärkeätä. Tuki pennunostajalle säilyy koiran loppuelämän ajaksi, ja ehkä pidemmällekin...
 
Jalostukseni perustuu siihen että käytän luonteeltaan terveitä, ja rodunomaisille näyttelyissä palkittuja, tai jalostustarkastettuja koiria jalostukseen. Käytännössä yhteiskuntakelpoisia koiria, joiden kanssa voi ongelmitta kulkea paikassa kuin paikassa. Koira pitää tulla toimeen toisten koirien kanssa, ihmisten kanssa ja lapsien kanssa. Lapset täytyy opettaa kunnioittamaan koiraa koirana. Koira ei ole lelu.
Tottakai koirani ovat lonkka kuvattuja ja silmätarkastettuja, koska rodussa esiintyy heikkolonkkaisia yksilöitä ja joitakin silmäsairaita yksilöitä, ja en halua edistää ennustuksen huononemista, ja tulevaisuutta ajatellen on hyväksi tietää mahdollisimman paljon faktoja Lagoton terveydentilasta jotta rotu pysyisi terveenä ja elinvoimaisena tulevaisuudessakin. Täten haluan myös että kaikki Romagna valley´s pennut lonkkakuvataan ja käyvät silmätarkastuksessa.
 
Pentujen tulevalta perheeltä toivon johdonmukaista tapakasvatusta. Tähän asiaan sitoudun joka pennun perhettä kohtaan auttamaan ja opastamaan tarpeen vaatiessa.

Pentuja

Sivun alkuun...

Lähetä sähköpostia