Make your own free website on Tripod.com

Romagna valley´s Lagotto Romagnolos

Historia

Home
Vieraskirja / Guestbook

joulukuu2005018.jpg

Kiia ja Viivi sekä Lala touhun merkeissä.

Minä olen Kristina Holst, Kiia.
Olen ihan pienestä asti rakastanut koiria. Äitini oli perhepäivähoitaja, ja on edelleenkin, jotenka en saanut koiraa kotona auessani vaan "lainasin" paperitonta saksanpaimenkoira urosta nimeltä Cheri. Ensimmäisen oman koiran hankin kun seisoin omilla jaloillani 17 vuotiaana, pitkäkarvavinen collie "Sunny" (Golden Rose West Point). Sunny oli rakkainta mintä minulla oli. Sunnylla oli näitä ihania collie-syndroomia, toisin sanoen sai hepulikohtauksia jossa hän ilman syytä juoksi ympyrää lakkaamatta. Hassu koira. 
Yhteenaikaan minulla oli 2 koiraa, uroksia molemmat... Ostin eurolla sekarotuisen Eemelin, kun oli vaan pakko saada se pentu pois siitä alkohoolikodista. Eihän minulla voinut olla 2 urosta pitkään, sillä Eemeli alkoi taistella laumanjohtajuudesta, mutta hän sai hienon uuden kodin Tervikin kartanosta, Pernajasta, Jannica von Veh:in luona (Ernrooth).
Eräänä päivänä huomasin syntymämerkkitapaisen pilkun 6 vuotiaan Sunnyn korvassa, mutta se olikin pahanlaatuinen ihosyöpä. Syöpä leikattiin, mutta se olikin leviännyt... Sunny eli 9 vuotiaaksi.
Minun hoivissa on myös ollut jokunen saksanpaimenkoira, rotweileri ja yksi dalmatialainen. Koirat olivat menossa lopetukseen pitovaikeuksiaen takia. Nämä koirat saivat odotetusti uudet kodit, koska eivät olleet mitään ongelmakoiria, kaipasivat rakkautta ja ohjausta. 
Ostin ihan ikioman skasanpaimenkoiran, "Cherin", Deimos Vinnie (HD C) 1997. Luonnevian takia jouduin lopettamaan rakkaan ystäväni jo 2 vuoden iässä. Cheri kävi kiinni kaikkiin jotka tulivat minun lähelle. Se ei edes viimeisinä elinviikkoina pystynyt nukkumaan, piti vaan vahtia mammaa. Cherin poismenon jälkeen meillä ei ollut koiraa pariin vuoteen.
2002 ihastuin sattumalta "lampaan näköiseen koiraan". Kiinnostuin koiran luonteeseen, kyselin koirasta omistajalta ja olin myyty.
Alkoi Lagotto Romagnolo jahti...ja saimme Punatassun Nebulosa AC:n kotiimme helmikuussa 2003. Aivan ihana pieni kikkara ruskea karvakasa valloitti koko perheemme. Vilma oli aivan uskomattoman fiksu. Oppi sisäsiistiksi jo 11 viikkoisena! Valitettavasti Vilma jouduttiin lopettamaan 4 kuukauden ikäisenä, koska hän sairasti pikkuaivorappeuma tautia (Cerebellar Abiotrophia). Pentu ei pysynyt edes pystyssä! Lue lisää...Punatassun Nebulosa Ac
Päätimme heti hankkia uuden perheenjäsenen, ja kesäkuussa 2003 Viivi (Budoar Viivi) ilmestyi meille meille ja valloitti meidän sydämet aivan totaalisesti.  Lue Viivistä sen omilta sivuilta... Lagotto Budoar Viivi.
Viiviä ja minua ei erota mikään. Teemme kaiken yhdessä. Ainoastaan kun työvuorot iskevät jää Viivi kotiin odottamaan että tytöt tulevat koulusta kotiin.
Ja nyt tuntuu siltä että meille mahtuisi pari lagottoa lisää...
Marraskuussa 2005 Olala da Tartòfla saapui meille Sveitsistä asti.
Mutta kyllä tänne vielä mahtuisi lisää...  

 Olen seuraavissa tapahtumissa mukana...
 
The Lagotto Romagnolo Club of Great Britain
Sunday 5th October 2002
Attended a Breed Specific Seminar with Hands on Assesment Given by Col. Domenico Millillo
 
Kasvattajan peruskurssi 22-23.11 2003
 
Kennelnimianomus lähetetty 4.12 2003
Kennelnimi Romagna valleys myönnetty 2.11 2004
 
Kasvattajan jatkokurssi 16-17.10 2004
 
Suomen Lagottoklubin järjestämä kasvattajapäivä 31.10 2004
 
Jalostusveuvojan peruskurssi syksyllä 2005
 
Jalostusneuvojan jatkokurssi tavella 2006

Sivun alkuun...